De Kansenwinkel

Neem een kijkje in onze keuken

De werkplaats Mode & Textiel bestaat uit een naaiatelier en een Conceptstore. Deze werkplaats is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Relim en Stichting Kansenwinkel.

Je kunt bij ons komen werken in de vorm van dagbesteding of in de vorm van trajecten via de gemeente, waarin je tot regulier werk kunt worden toegeleid mrt fr mogelijk om ons te verlaten met een certificaat basismedewerker fashion niveau 2.

Je komt bij ons binnen via de Conceptstore. Dat is onze winkel waarin wij producten uit ons eigen atelier verkopen, maar ook andere kleine beginnende bedrijfjes hun producten kunnen verkopen.

In de winkel werken ook twee medewerkers die daar hun vaste werkplek hebben. De een maakt knuffels op maat en heeft hierbij direct contact met de klant. De ander heeft zich gespecialiseerd in kledingreparatie en verleent hierbij een dienst aan de klant.

De producten die wij maken in de zijn erg divers. Denk hierbij aan tasjes, kussens, mondkapjes, maar bijvoorbeeld ook fietshoezen en koeltassen. Per dagdeel zijn maximaal 12 medewerkers werkzaam.

Als je door de winkel loopt, kom je terecht in het naaiatelier. Hier werken we voornamelijk met industriële naaimachines en “hobby” naaimachines .

Kom je bij ons in het atelier werken en heb je geen naai ervaring, dan leer je van ons de  basisvaardigheden. Je maakt dan een eenvoudig product volgens bepaalde richtlijnen. Bij een volgend product kun je gebruik maken van je eigen creativiteit.

Als je de basisvaardigheden onder de knie hebt, dan kun je zelfs meewerken aan opdrachten van externe opdrachtgevers.

Ook is het bij ons mogelijk door te groeien naar het werken met industriële naaimachines. Zo begin je laagdrempelig en kun je stap voor stap en in je eigen tempo doorgroeien naar werk dat op productie is gericht.

Als je eenmaal aan het werk bent met de industriële naaimachines, kun je doorgroeien naar volwaardig productiewerk met bijbehorende werknemersvaardigheden. Iedereen legt binnen onze werkplaats zijn of haar eigen weg af naar eigen kunnen en eigen mogelijkheden.

Wij bieden je een fijne en gezellige werkplek en een goede sfeer met wederzijds respect staat bij ons hoog in het vaandel.

Bij ons kan en mag je jezelf zijn en hierdoor is het mogelijk jezelf verder te ontwikkelen.

Door de verscheidenheid aan opdrachten en de mogelijkheid creatief bezig te zijn, vind je bij ons voldoende afwisseling. Je zult je niet snel vervelen!

Wil je werken in een fijne werkplaats, waar je je vaardigheden en je creativiteit kunt ontwikkelen? Dan ben je bij de werkplaats Mode & Textiel op de juiste plek.